Elke stap telt! Diabetes Challenge Hattem

Elke stap telt! Diabetes Challenge Hattem

Een samenwerkingsverband van verschillende paramedici heeft zich als doel gesteld de mensen in Hattem (meer) in beweging te krijgen. Daarom organiseren wij de Diabetes Challenge Hattem. Dit als onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. We nodigen mensen met diabetes uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Elke stap telt! Diabetes Challenge Hattem

Informatieavond woensdag 4 april

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op woensdag 4 april om 19.00 uur organiseren wij een informatieavond over de diabetes challenge in “Gezondheidscentrum de Sparrenlaan” aan de Sparrenlaan 3 in Hattem. Iedereen die interesse heeft is welkom.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/diabeteschallengehattem.

Indien u meer informatie wenst over naam challenge, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Margreet Schutselaars-Beltman via  of bellen naar 06-53889008.

Diabetes Challenge Hattem

Is een gezamenlijk initiatief van: Podototaal (steunzolen en podologie), Perspectis (orthopedische schoentechnieken), Skin & Medicare (huidtherapie), Praktijk EnergIQ (specialist in vrouwen klachten), La Pata (medisch pedicure), Matsfysio (praktijk voor fysio- en manuele therapie)

Bas van Goor Foundation

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.