Nieuw bij Matsfysio: Taping bij hooikoortsklachten

Nieuw bij Matsfysio: Taping bij hooikoortsklachten

Nieuw: Taping bij hooikoortsklachten

Hooikoorts, de fysiotherapeut kan helpen

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Wat houdt de behandeling in?  
De tape wordt aangebracht op uw rug ( zie foto). In de meeste gevallen merkt u binnen een aantal dagen al afname van uw klachten. Na het aanbrengen van de hooikoorts tape kan deze 3 a 5 dagen gedragen worden. U kunt al uw activiteiten voortzetten. Ook douchen is geen probleem. 
Na één keer tapen is er al sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). 

Geneest de tape mij van de hooikoorts?
Nee, uw hooikoorts wordt niet genezen. Door prikkeling van het ruggenmerg krijgt u tijdelijk vermindering van uw hooikoorts. Na een aantal weken/maanden zult u merken dat uw klachten geleidelijk weer terugkomen.

De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Afhankelijk van de ernst van de klachten is 2 á 3 keer tapen vaak al voldoende om de zomer goed door te komen!

Voor meer informatie mail naar of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar: 06-53889008