Zorgverzekeringen 2023 informatie Matsfysio

Matsfysio en zorgverzekeringen 2023

De reclames van de zorgverzekeringen zijn weer in volle gang en de overstapweken zijn dan ook begonnen. U heeft uw polis van uw huidige zorgverzekering alweer een tijdje in huis. Heeft u de voorwaarden al bekeken? Veranderd er nog iets in uw polis behalve het tarief? Het kan erg nuttig zijn om uw zorgverzekeraar eens onder de loep te nemen!

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij contracten afgesloten voor 2023:

  • Achmea (inclusief Zilveren Kruis, FBTO, Avéro Achmea, Interpolis, Prolife, Kiemer, OZF, ZieZo, Ik!, YouCare.nu, de Friesland)
  • VGZ (inclusief VGZ, Univé, Zekur.nl, Bewuzt, IZZ, IZA, UMC, de Goudse, United Consumers, Iza cura, aevitae, IAK, Promovendum, National Academic en Besured)
  • Caresq (Eucare en Aevitae)
Zorgverzekeringen 2023 informatie Matsfysio

Voorwaarden en regels

Overzicht van zorgverzekeraars waar wij geen contracten mee hebben afgesloten voor 2023:

  • CZ (inclusief CZdirect.nl, OHRA, Delta Lloyd)
  • Menzis (Inclusief Anderzorg, PMA, Azivo en Hema)
  • Zorg en Zekerheid
  • ASR (inclusief Ditzo en De Amersfoortse)
  • Eno (inclusief Salland, Hollandzorg en Salland ZorgDirect)
  • DSW (inclusief Stad Holland, InTwente)
  • ONVZ (inclusief PNO zorg en VVAA)

Consequenties voor u als cliënt:

Bij de zorgverzekeraars waar wij contracten mee hebben afgesloten hoeft u niets te doen. Wij declareren rechtstreeks bij uw verzekering.
Wanneer uw verzekering in de lijst van “geen contract met” staat krijgt u zelf de nota.
Wanneer u een naturapolis heeft krijgt u van uw verzekering ongeveer 70% van het zogenaamde marktconforme tarief (is +/- 29,- €).
Wanneer u een restitutiepolis heeft krijgt u het marktconforme tarief vergoed.

Stel:

U bent verzekerd bij Ohra. Ohra is een onderdeel van CZ. Wij hebben geen contract met CZ, maar u wilt vanwege persoonlijke redenen niet weg bij CZ. Dan kunt u in plaats van een naturapolis kiezen voor een restitutiepolis. Hier betaalt u iets meer voor en betekent dat u ook bij ongecontracteerde zorgverleners terecht kunt en daar een eerlijke vergoeding voor terug krijgt. Informeert u bij uw verzekering over de kosten van deze restitutiepolis.

Beoordeling zorgverzekeraars

Matsfysio bekijkt ieder jaar zeer nauwkeurig alle voorwaarden en regels van de zorgverzekeringen. Zoals u wellicht in het nieuws heeft meegekregen worden er veel eisen aan ons opgelegd vanuit de zorgverzekeringen en dienen wij te tekenen bij het kruisje... Hierdoor komt onze kwaliteit van werken in het geding. Wij willen onze patiënten zo goed mogelijk kunnen behandelen en hebben er daarom voor gekozen om niet met alle zorgverzekeraars contracten aan te gaan.