Welkom bij de zorgverzekeringswijzer via Matsfysio

Zorgverzekeringswijzer via Matsfysio voor een zorgenloos 2017

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn heeft Matsfysio per 1-1-'17 contracten met de onderstaande Zorgverzekeraars afgesloten:

Zilveren Kruis Achmea VGZ
FBTO IZA
Syntrus  IZZ
Centraal Beheer Unive Zorg
Avero Achmea UMC Zorgverzekering
Interpolis VGZ Cares
Zorgverzekeraar OZF   
Welkom bij de zorgverzekeringswijzer via Matsfysio

Heeft u uw zorgpolis al ontvangen? Wij willen u het volgende adviseren:

  1. Lees uw zorgpolis goed door en bekijk wat er is veranderd.
  2. Voor welke therapie/zorg bent u verzekerd en wat is de vergoeding (tarief of aantal behandelingen)?
  3. Heeft u zelden of nooit iets of komt u juist vaak bij een fysiotherapeut, het is altijd lastig om vooraf te zeggen hoeveel behandelingen u in het nieuwe jaar nodig denkt te hebben. Probeer een goede afweging te maken tussen de aangeboden polissen. 
  4. Klik op de volgende link voor een onafhankelijke vergelijking van de zorgpolissen: zorgverzekeringwijzer
Start de zorgverzekeringswijzer

Aanvullende verzekering

Van alle mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering, doet meer dan 55% dat vanwege fysiotherapie. Dat fysiotherapie toegevoegde waarde heeft bij een heel scala aan klachten, blessures, slijtage van gewrichten en chronisch aandoeningen, dat is inmiddels bekend.Maar de meeste kosten voor fysiotherapie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de meeste behandelingen moet u zich aanvullend verzekeren. Maar er is zó veel aanbod, waarop moet je letten bij het afsluiten van een geschikte (aanvullende) polis?

 Bekijk het advies en tips op www.defysiotherapeut.com. Daar vindt u veel informatie over fysiotherapie en verzekeren. Ook leest u daar waarom wij enkele specifieke zorgpolissen van IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland dit jaar aanbevelen. Het belangrijkste advies dat wij mensen willen geven; laat u goed informeren en doe ook zelf de polisvergelijking op www.zorgverzekeringwijzer.nl.

Hoe werkt het als wij geen contract hebben met uw Zorgverzekeraar

Wij hebben met een aantal Zorgverzekeringen geen contracten afgesloten, dit heeft verschillende redenen welke uiteenlopen van aard. 

U kunt voor fysiotherapeutische zorg altijd bij ons terecht! Het is voor u van groot belang om te weten wat voor een zorgpolis u heeft. Er bestaan 2 verschillende soorten polissen: natura of restitutie. Dit ivm de vergoeding van uw zorgverzekering. 

Indien u kiest voor deze vorm van zorg, betaalt u na afloop van de behandeling per pin of contant direct aan uw zorgverlener. Per mail ontvangt u een betalingsbewijs. Per maand ontvangt u een factuur met een overzicht van alle uitgevoerde behandelingen, die ingediend kan worden bij uw zorgverzekeraar.

Vergoeding?

De vergoeding door uw zorgverzekeraar is mede afhankelijk van welke polis u gekozen heeft en of u al dan niet aanvullendverzekerd bent. 
Een restitutiepolis (vrije keus van zorgverlener) geeft vaak volledige vergoeding en bij een naturapolis (zorgverlener aangewezen door verzekering) ontvangt u een percentage aan vergoeding over de betaalde behandeling. Ook dit varieert per zorgverzekeraar.

Het is wijs om goed na te gaan wat u wel en niet vergoed krijgt bij het afnemen van contractvrije zorg.